Het verhaal van

Mabel & Quinten

Mabel Tarmond (24 jaar) en Quinten van der Reest (23 jaar) zijn beiden werkzaam bij Hotel Mondragon in Zierikzee. Zowel Mabel als Quinten zijn blij met hun baan in de gastvrijheidssector en nemen de onregelmatig tijden die daarbij komen kijken voor lief. Er zijn ook genoeg voordelen van werken in een hotel en restaurant.

Wat is jullie rol binnen Hotel Mondragon?

Mabel: “Sinds januari 2024 vervul ik de rol van Supervisor Front Office. Naast mijn werkzaamheden achter de receptie draag ik ook verantwoordelijkheid voor het opstellen van het rooster en het boeken van arrangementen. Een zeer veelzijdige functie.”

Quinten: “Ik werk als Sommelier bij Restaurant Cristó, dat deel uitmaakt van Hotel Mondragon. Mijn passie voor wijn is altijd sterk geweest, en tijdens een open sollicitatiegesprek na mijn opleiding heb ik dit met hotelmanager Nanda besproken. Gelukkig kreeg ik de kans om mijn liefde voor wijn een plek te geven bij Cristó. En niet alleen dat, ik kreeg ook de mogelijkheid om de opleiding tot Sommelier te volgen.”

 

Jullie hebben beide een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Biedt jullie werkgever daar ook tijd en ruimte voor?

Mabel: “Toen mijn collega en supervisor, Amber, doorgroeide, ontstond er een vacature. Het management zag in mij een geschikte opvolger, en ik was klaar voor een extra uitdaging. Het was erg fijn om dat vertrouwen te krijgen. Hierdoor kreeg ik ook de verantwoordelijkheid om de social mediakanalen te beheren, maar daarvoor moest ik mijn kennis nog vergroten. Samen met een collega kreeg ik de mogelijkheid om hier een cursus over te volgen, wat mijn vaardigheden verder heeft ontwikkeld.”

Quinten: “Je krijgt hier de ruimte om cursussen en opleiding te volgen. Het is wel belangrijk om zelf het initiatief te nemen en er zijn uiteraard bepaalde voorwaarden. Zo moet het bijdragen aan de versterking van je eigen kwaliteiten, het team of het bedrijf als geheel. Het zou bijvoorbeeld vreemd zijn als de chefkok ineens een cursus banden verwisselen gaat volgen. Ik waardeer het dat er tijd wordt vrijgemaakt zodat je jezelf kunt blijven uitdagen en ontwikkelen. Anders loop je het risico dat je jezelf gaat vervelen.”

 

Wat vind je naast groei nog meer belangrijk in je baan?

Mabel: “Natuurlijk is een goed salaris belangrijk om je maandelijkse rekeningen te betalen, maar dat is echt niet alles. Een goede werksfeer is ook enorm belangrijk en dat maakt dat je ook (extra) dingen doet voor je collega’s. Gelukkig wordt dat ook wel gezien door ons managementteam. Zo lunchen we altijd samen op een vaste tijd en eten we de restantjes van het ontbijt. Die momenten samen met collega’s zijn onwijs belangrijk en dragen bij aan een positieve werksfeer.”

Quinten voegt toe: “Dat maakt ook dat ik met plezier naar mijn werk ga. De quote Samen herinnering maken is er één die wij ook toepassen op ons als team. Zo organiseren we jaarlijks een personeelsuitje, wat de kans biedt om weer tijd door te brengen met collega’s van andere afdelingen. Je doet het uiteindelijk toch samen.”

 

Groei is naast Gezondheid, Geluk & Geld één van de pijlers van de Hospitality Hub. Hoe merk je dat jouw werkgever is aangesloten bij de Hospitality Hub?

Quinten: “Gezondheid is belangrijk bij Hotel Mondragon. We krijgen dagelijks op een vast moment een gezonde maaltijd aangeboden en pauzes volgens CAO.”

Mabel: “Bovendien moedigen ze hier actief om in beweging te blijven. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van een korting om te sporten bij Laco sportcentrum in Zierikzee. Dit is goed te combineren met mijn onregelmatige werktijden. Zo vind ik het heerlijk om voor het werk te gaan sporten.”

 

Wat zou je willen meegeven aan toekomstige medewerkers die een baan zoeken in de Hospitality sector?

Quinten: “Staar jezelf niet blind op salaris. Hoewel een goed salaris natuurlijk fijn is, is het net zo belangrijk om met plezier naar je werk te gaan. Wanneer je op je plek zit, zul je het ook langer volhouden.”

Mabel: “Heb je ergens gesolliciteerd? Probeer altijd af te stemmen of je een dagdeel kunt meelopen. Zo krijg je een beter beeld van het bedrijf, jouw functie en mogelijke collega’s. En het is wel zo fijn als een bedrijf is aangesloten bij de Hospitality Hub, dan weet je zeker dat secundaire arbeidsvoorwaarden goed geregeld zijn.”