Ik ben een

leerling

Ben je klaar voor een nieuwe stap in je opleiding? Ontdek de Hospitalitysector op Schouwen-Duiveland. Vanaf klas 3 op het Pieter Zeeman Lyceum kun je al kiezen voor de Hospitality-richting, of je kunt je MBO-opleiding op niveau 2, 3 of 4 volgen bij Scalda. Na je opleiding liggen er talloze mogelijkheden bij bedrijven op Schouwen-Duiveland voor een boeiende en toekomstbestendige carrière.

Wij zoeken

jou!

Onze missie

Samen met de ondernemers op Schouwen-Duiveland zetten Pieter Zeeman Lyceum en Scalda zich in voor de droom van ons eiland: 

“Schouwen-Duiveland, het meest gastvrije eiland van Nederland in 2025!”.

Werkgevers hebben afgesproken goed te zorgen voor de talenten van ons eiland die in de Hospitality hun toekomst zien.

Wil je ook deel uit maken van deze droom? Volg dan een opleiding in de horeca of in de recreatie. Werk is er volop en je bouwt mee aan een prachtige toekomst.

De werkgevers ontvangen je met open armen!

Samen sterk, samen verder

 

In de praktijk

gastlessen

Iedere maand komt er een gastdocent vanuit het bedrijfsleven of Scalda naar school voor allerlei inspirerende en educatieve activiteiten. Deze gastlessen behandelen verschillende aspecten zoals bediening, keuken, bakkerij en recreatie, in alle mogelijke richtingen. Een uniek inkijkje in het werkveld en de kans om recreatie- en horeca bedrijven op het eiland (beter) te leren kennen. 

Op pad

ondernemers

Niet alleen komen ondernemers naar school, maar jullie gaan ook op bezoek bij hen voor diverse inspirerende en leerzame activiteiten. Denk aan een fietstocht langs verschillende bedrijven om een beter beeld te krijgen van mogelijke toekomstige werkgevers. Of wat dacht je van het gezamenlijk organiseren van een speciale liefdadigheidsactiviteit met het bedrijfsleven? Daarnaast staat er elk jaar een Hospitalityweek op het programma, waarbij het hele eiland betrokken wordt bij allerlei activiteiten.

Kies een passende

opleiding

Op het Pieter Zeeman Lyceum kies je al voor de hospitalitysector in klas 3 met de richting HBR. Volg gastlessen van lokale chefs en neem deel aan workshops van vakexperts. Vanaf september 2023 kun je jouw vervolgopleiding op mbo-niveau 2, 3 of 4 gewoon op het eiland volgen. De bedrijven leveren input voor de lesinhoud, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends. Dynamisch, veelzijdig en nooit saai. Waar wacht je nog op? Gewoon doen!

Daar wil jij toch

werken

Wil jij je mbo-opleiding op het Schouwen-Duiveland volgen?
Dat kan! De volgende opleidingen worden aangeboden:

R

Kok (niv. 2)

R

Zelfstandig werkend kok (niv. 3)

R

Gastheer/vrouw (niv.2)

R

Zelfstandig werkend gastheer/vrouw (niv. 3)

R

Meewerkend Horeca Ondernemer (niv. 4)

R

Manager/Ondernemer Horeca (niv. 4)

R

Zelfstandig medewerker Leisure and Hospitality (niv. 3)

R

Zelfstandig medewerker Travel and Hospitality (niv. 3)

R

Leidinggevende Leisure and Hospitality (niv.4)

R

Leidinggevende Travel and Hospitality (niv.4)

Volg jouw (vervolg)opleiding

gewoon op het eiland

Vanaf 1 september 2023 is Scalda klaar voor de toekomst, ook op Schouwen-Duiveland. Er valt heel wat te kiezen als student! Wat krijg je voor extra’s als je op Schouwen-Duiveland blijft voor je opleiding?

✔ Je krijgt uitstekende individuele coaching en begeleiding, waardoor de opleiding voor alle studenten geschikt is!

✔ Je leert minimaal 21 uur per week in bedrijven die aangesloten zijn bij de Hospitality Hub op Schouwen-Duiveland.
Dat staat garant voor veel kennis en ervaring opdoen!

✔ Je vakdocenten begeleiden je met al je leervragen in de werkplaatsen die op een locatie op Schouwen-Duiveland worden verzorgd.

✔ Je kunt deelnemen aan workshops en masterclasses van de bedrijven.

✔ Je mag deelnemen aan trainingen en cursussen (bijscholingen en verdiepingscursussen) die SVO organiseert voor de medewerkers van de bedrijven.

✔ Je bent op de werkplaatsdag welkom in de study-office als je zelfstandig wil werken, er is dan altijd een docent beschikbaar.

✔ Je maakt kans op een baan bij het duurzame ondernemerschap.

✔ Je bent onderdeel van ”Samen maken we Zeeland”.

Voordelen: Alle opleidingen worden nauwkeurig afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden en je krijgt extra begeleiding op school en bij je leerbedrijf.